Cuida la teva pell abans i després de la carrera!

actualidad

3 de Abr 2018

Per tal de preparar una cursa com “La Intercol 2018” i que aquesta no passi factura a la teva pell, pren nota d’aquests petits consells:

ABANS DE LA CARRERA…  prepara la teva pell i protegeix-la.

 1. Abans d’iniciar la carrera es poden aplicar cremes amb substàncies rubefaents per tal d’activar i escalfar la musculatura i preparar-la per la pràctica de l’esport.
 2. Per un altre banda s’ha d’aplicar protecció solar a totes les zones del cos que estiguin exposades per tal d’evitar cremades i el fotoenvelliment de la pell.
  • L’elecció del fotoprotector es farà en funció del tipus de pell de cada persona, però hauran de ser fotoprotectors alts (FPS50+).
  • Es recomana utilitzar emulsions lleugeres o gels que siguin resistents a l’aigua per tal de que no marxin amb la suor i que no piquin als ulls i aplicar-los mitja hora abans d’iniciar l’exercici.
  • No ens hem d’oblidar mai de la zona dels llavis i protegir-la amb una barra emol·lient també amb protecció.
 3. Els peus mereixen una atenció especial:
  • Evitarem sabates massa cenyides per tal que no es produeixin frecs i sempre buscarem teixits que proporcionin la màxima transpiració.
  • Si la persona sua molt es recomana utilitzar pólvores antitranspirants a les sabates per tal d’evitar l’excessiva maceració i també la possible infecció per fongs.
  • Si es tenen ulls de poll o bé pell engrossida es podria fer uns dies abans de la carrera una exfoliació dels mateixos i una bona hidratació per tal de que la pell estigui més suau, i no faci mal durant la pràctica esportiva.
  • Per tal de protegir els peus de l’aparició d’ampolles es poden utilitzar diferents pegats protectors de forma puntual.
 4. A vegades córrer llargues distàncies pot produir cremors a les zones de frec continuat (plec intergluti, cara interna de les cuixes,…), per això es recomana la utilització de lubricants com la vaselina en aquestes zones més sensibles.
 5. Si es té el cabell llarg, es recomana recollir-lo en una cua utilitzant gomes amples per tal que no es produeixin trencaments. També es poden utilitzar cintes elàstiques al front, que recullen la suor generada pel cuir cabellut i impedeixen que aquesta baixi als ulls.

DESPRÉS DE LA CARRERA… fes una bona higiene i hidratació.

 1. Després de la carrera és necessari fer una bona higiene amb un sabó syndet no agressiu amb pH 5,5 per tal d’eliminar totes les restes de suor.
 2. El cabell també s’haurà de netejar amb un xampú suau d’ús freqüent.
 3. Després de la dutxa es imprescindible assecar la pell suaument, fent especial èmfasi en totes les zones de plecs i les zones interdigitals del dits, per tal d’evitar maceracions i infeccions fúngiques. Si es necessari pots utilitzar un assecador de cabell.
 4. Un cop finalitzada la higiene, aplicarem una crema hidratant tant a nivell facial com a nivell corporal, per tal de recuperar la hidratació de la pell que s’ha vist alterada per la suor i el sabó.
 5. Recorda que la roba ha de ser de teixit transpirable i que no s’ajusti molt al cos, per tal d’afavorir la correcta eliminació de la suor.

 

RESUM de petits consells a tenir en compte a la cursa:

Abans de la carrera

 • Prepara la musculatura
 • Aplica protecció solar a totes les zones del cos que quedin exposades amb fotoprotector alt (SPF 50+), de textura lleugera, resistent a l’aigua i a la suor i que no piqui als ulls.
 • Peus: Aplica pólvores antitranspirants a les sabates si sues molt. Vigila no tenir ulls de poll o durícies que et puguin molestar durant la cursa. Utilitza si et calen, pegats protectors per evitar ampolles.
 • Cabell: si el tens llarg porta’l recollit per tal que no molestin.
 • En zones de frec pots aplicar una capa de vaselina per evitar cremors.

Després de la carrera

 • Higiene de la pell amb gel syndet de pH 5,5.
 • Higiene del cabell amb xampú suau d’ús freqüent.
 • Asseca suament la pell i para especial atenció a les zones de plecs.
 • Aplica crema hidratant tant a la cara com al cos.

Recorda tant les sabates com la roba han de ser de teixits transpirables